Κοτόπουλο λεμονάτο

    Υλικά:

    1 κοτόπουλο

    150 ml ελαιόλαδο

    Αλάτι

    Πιπέρι


    1 κουταλιά σούπας ρίγανη

    1 λεμόνι

    700 ml νερό

    150 ml νερό

    1 κουταλιά σούπας νισεστέ

    Εκτέλεση:

    1. Τεμαχίζουμε και πλένουμε το κοτόπουλο και το αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι για να στραγγίσει
    2. Σε μια χύτρα βάζουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει λίγο
    3. Προσθέτουμε τα κομμάτια κοτόπουλο και τα αφήνουμε να πάρουν χρώμα καλά από την μια πλευρά και μετά από την άλλη
    4. Στύβουμε το λεμόνι, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και όλα τα υπόλοιπα υλικά
    5. Κλείνουμε το καπάκι της χύτρας και το αφήνουμε να μαγειρευτεί για 10 λεπτά στην μεγαλύτερη ένταση της εστίας
    6. Σβήνουμε και αφήνουμε άλλα 5 λεπτά την χύτρα πάνω στο μάτι
    7. Ανοίγουμε το καπάκι, διαλύουμε το νισεστέ με το νερό και προσθέτουμε για να δέσει η σάλτσα

    Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το βίντεο που ακολουθεί.

     

    ViberΑκολούθησε το TheCook.gr στο Viber για να βλέπεις νέες συνταγές!

    Ingredients

      Μπορεί επίσης να σας αρέσει

      Αφήστε μια κριτική

      The Cook
      Επισκόπηση απορρήτου

      Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.